Nergele Vakfi

Vakıfımızın Kuruluşu

1960' lardan sonra Toplumumuzun büyük bir kısmı Avrupa'ya akın etmeye başladı. 1970-,80, ve 90 lı yıllarda doruk noktaya ulaştı, kölece yaşam hem diğer halklar hemde Nergele'liler için sanki bir kadermiş gibi oldu.
işte 1960'lardan sonra Demokratik Akademik temelde Demokratik kitle örgütleri kurulmaya başladı ve her kurulan kitle örgütü bir ihtiyaçdan doğardı. Bu göçebe toplumun sosyal siyasal sorunları bitmek bilmezdi. Yani tercümanlık, cenaze, ev, iş, evlenme vs. gibi bunlara benzer sorunlar toplumu sürekli bürolar açmaya ve Dernekler kurmaya itti.

Her toplum gittiği yerde kendi sorunlarınıda beraber götürüyorudu. Nergele toplumuda sürekli Avrupa yolunu tuttu. Başta Almanya, Fransa ve Isviçre olmak üzere bir çok batı Avrupa ülkesini kendisine mesken tuttu. Buralarda ikamet etmek zorunda birakıldı. Hergün yeni sorunlarımız ortaya çıkmaya devam ediyor.

20.09.1997 günü bir grup Nergele'li bir araya gelerek bir Vakıf kurma çalışmalarını gündeme getirdiler. 12.10.1997 Pazar günü Hazal Düğün salonunda bir kongre yapıldı. Kuruluş kongresine büyük çoğunluk katıldı. Herkes bir karar birliğine vardı ve Vakıf Tüzüğü hazırlandı. Böylece Nergele Birlik Dayanışma Vakfı kuruldu.

Resmi olarak kayıt olduğumuz bakanlık:

Eidgenössisches Departement des Innern
Sekretariat der Eidgenössischen Stiftungsaufsicht